Ajax-target bevestigt interesse: "Bij goed sportief plan wil ik graag naar Ajax"

Ajax is op zoek naar een nieuwe rechtsback en is in deze zoektocht uitgekomen bij een Deens talent: Anton Gaaei. De rechtsback van Viborg FF bevestigt dat de interesse vanuit Ajax er is, maar weet ook te melden dat een concreet bod nog niet op tafel ligt.

Zaakwaarnemer weet van interesse

Gaaei gaat in gesprek met het Deense medium Bold in op de interesse van Ajax. "Ik heb hierover gesproken met mijn agent, en er is interesse van Ajax, maar ik weet verder niet veel. Ik weet dus niet of er iets concreets is, dat laat ik mijn agent regelen. Het zou een 'crazy' stap zijn, dus ik denk niet dat ik nee zou zeggen als het zou gebeuren. Ik denk dat iedereen in mijn schoenen het op zijn minst zou overwegen als er een club als Ajax komt."

Enorme eer 

De rechtsback vond het enorm gaaf dat Ajax interesse heeft in hem. Het verraste hem zelfs enorm. "Ik moest in mijn arm knijpen om te controleren of het echt was", aldus Gaaei. "Maar ik heb goede statistieken en ik ben gewoon blij dat een grote club als Ajax geïnteresseerd in me is. Het is gek, want het is een enorme club. Het is een waanzinnig compliment en iets waar ik heel trots op ben."

Gaaei laat echter wel veel afhangen van het plan dat Ajax hem zal voorschotelen, mocht de interesse serieuze vormen aannemen. "Het zou een geweldige stap zijn als er een sportief plan is. Ik ben vooral geïnteresseerd in speeltijd, maar ik sluit het niet uit als dat zo is. Het is tenslotte Ajax. Ik heb hoge ambities voor mezelf en geloof dat ik er goed genoeg voor ben. Maar daar kom je pas achter als je erin zit. Ik vertrouw mezelf en mijn eigen kunnen genoeg dat ik mezelf in Ajax kan zien", besluit Gaaei, die bij Viborg nog een contract heeft tot medio 2026. 

Feyenoord-doelman vertrekt