Lucas Moura: “Ajax is een fantastische club”

Lucas Moura is een naam die menig Ajacied niet graag voorbij hoort komen. De Braziliaan deed de Amsterdammers in mei 2019 de das om door een hattrick te maken in de halve finale van de Champions League. Dit zorgde ervoor dat niet Ajax, maar Tottenham Hotspur een plek in de finale wist te bemachtigen.

In een interview met Elf Voetbal blikte de rappe vleugelaanvaller terug op die voor hem, memorabele avond. Moura is vooral dankbaar; “Nog elke dag dank ik God dat ik die avond in Amsterdam heb mogen meemaken”. De Braziliaan begrijpt het verdriet dat hij heeft veroorzaakt bij de Ajax-fans; “Het was verschrikkelijk voor hen om mee te maken. Maar de fans weten ook dat dit voetbal is”.

Moura wordt er nog dagelijks aan herinnerd; “Elke keer als ik op straat loop, begint iemand erover. Spurs fans beginnen er bijna altijd over als ze me zien”. Ook goede vriend en Ajacied Antony heeft wel eens gevraagd naar die beroemde avond; “What the fuck is er gebeurd?!”.

Positief over toekomst Ajax

Lucas Moura toont respect voor Ajax en is positief over de toekomst van de club; “Ajax is een fantastische club en ik twijfel er niet aan dat ze snel opnieuw zullen meedoen in de halve finale van de Champions League, ik gun ze het beste”.