Toch nog politie bij De Klassieker: Makkelie fluit Feyenoord-Ajax

Danny Makkelie is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter voor de aankomende Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, die gepland staat voor zondag in De Kuip. De 41-jarige arbiter zal voor de achtste keer de leiding hebben over deze beladen wedstrijd, die zondag om 14.30 uur van start gaat, mits de wedstrijd doorgaat.

Er heerst nog enige onzekerheid vanwege een aangekondigde staking van de politiebonden, die strijden voor een beter vroegpensioen. Het is nu aan de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb om een beslissing te nemen over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd. Met Makkelie, die naast zijn job als scheidsrechter is ook actief bij de politie, kan De Klassieker dus mogelijk toch nog in goede banen worden geleid.

Hoe vaak floot Makkelie De Klassieker?

Makkelie is geen onbekende voor zowel Feyenoord als Ajax. De ervaren arbiter floot al zeven keer eerder De Klassieker.

  • Feyenoord-Ajax: 6-0 (2023/24)
  • Ajax-Feyenoord: 2-3 (2022/23)
  • Ajax-Feyenoord: 3-2 (2021/22)
  • Feyenoord-Ajax: 0-3 (2020/21)
  • Ajax-Feyenoord: 1-0 (2020/21)
  • Feyenoord-Ajax: 6-2 (2018/19)
  • Feyenoord-Ajax: 1-4 (2017/18)

In De Kuip had Makkelie vier keer de controle over De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax.

Wie is de VAR bij De Klassieker?

De arbiter wordt in zijn taak bijgestaan door assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries, terwijl Sander van der Eijk als vierde official zal optreden. Rob Dieperink en Freek Vandeursen de videoscheidsrechters zijn.

Feyenoord staat na drie speelrondes in de Eredivisie op vijf punten, terwijl Ajax na twee duels drie punten heeft verzameld. Mocht de wedstrijd doorgaan, zal de spanning tussen beide aartsrivalen opnieuw hoog oplopen, waarbij Makkelie de taak heeft om alles in goede banen te leiden.'De Klassieker in gevaar': wanneer ging Feyenoord-Ajax niet door?

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers