Feyenoord haalt speler van Newcastle United op huurbasis naar Rotterdam

Feyenoord heeft een akkoord bereikt met Newcastle United over de transfer van Yankuba Minteh. Dit maakt de club op haar officiële kanalen bekend. De speler werd pas nog van het Deense Odense BK gekocht, maar vertrekt nu meteen op huurbasis naar Rotterdam.

Minteh zal vanaf 1 juli aansluiten bij Feyenoord. Newcastle United betaalde zeven miljoen euro voor de aanvaller. De pas 18-jarige aanvaller kan op zowel linkerflank als de rechterflank uit de voeten en was afgelopen seizoen bij Odense BK goed voor zes doelpunten en zeven assists in 21 wedstrijden. Bij de Deense club speelde hij voornamelijk als rechtsbuiten. Ook werd Minteh al opgeroepen bij de nationale ploeg van Gambia.

“Het is een eer om het shirt van Feyenoord te mogen dragen”

Op de website van Feyenoord spreekt Minteh over zijn transfer. “Ik verheug me erop om voor de regerend landskampioen te gaan spelen. Het is een eer om het shirt van Feyenoord te dragen”, vertelt Minteh. “Ik ben dankbaar voor deze kans en ga er alles aan doen om me als voetballer te verbeteren. Ik weet zeker dat Feyenoord me gaat helpen om mijn doelen te bereiken, net als dat ik ervan overtuigd ben dat ik Feyenoord op mijn beurt kan helpen in de sportieve ambities."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers