Zerrouki-soap afgesloten; de vooruitzichten voor alle betrokkenen in beeld

Het tweede seizoen van de Ramiz Zerrouki-soap zit erop. De kritische kijker zal na afloop van de tweede reeks aan berichten, verhalen en commentaren opmerken dat de tweede afleveringenreeks toch verdacht veel op de eerste leek. Aan spanning, bombarie en nijd was geen gebrek, maar de uitkomst was uiteindelijk hetzelfde. FC Twente houdt een belangrijke pion binnenboord, Feyenoord en Zerrouki blijven gedesillusioneerd achter. Wat rest er nog voor alle betrokkenen?

Te beginnen met FC Twente, dat houdt door de stugge, zakelijke, bij velen onpopulaire onderhandelingstactieken van Jan Streuer een belangrijke, zo niet de belangrijkste, pion voor de rest van het seizoen aan boord. En in de huidige situatie zal men daar in Enschede blij mee zijn. Tot de zomer valt er nog genoeg te behalen voor de Tukkers. De ploeg van Ron Jans doet voor het eerst in jaren weer volop mee in de bovenste regionen van de competitie en bevindt zich nog in het bekertoernooi.

De enige, behoorlijke kanttekening is dat er in kas van de Enschedeërs, die door deze transfer behoorlijk gespekt had kunnen worden, geen euro bijkomt. Echter heeft Streuer al duidelijk gemaakt dat de club in de zomer wel mee gaat werken aan de verkoop van de Algerijnse Amsterdammer. Tegen die tijd zal normaal gesproken een deel van de miljoenen die Feyenoord afgelopen week bood, alsnog ontvangen gaan worden. Ook tijdens de zomerse window FC Twente afwachten. Hoewel de club nog een grote schuldenlast heeft, lost het die jaarlijks gestaag af en is verkopen in paniek tot dusver niet nodig geweest.

Feyenoord baalt, maar heeft lijstjes op orde

Dan naar Feyenoord, dat de gewenste vervanger voor Quinten Timber niet aan heeft kunnen trekken. Het voordeel aan het feit dat de onderhandelingen zo vroeg in de window tot stilstand zijn gekomen, is dat de Rotterdammers nog genoeg tijd hebben om op zoek te gaan naar een alternatief. Dat de lijstjes op Zuid in orde zijn, is al wel gebleken. Sivert Mannsverk wordt al langer genoemd als mogelijke nieuwe kracht en nu de Zerrouki-deal is afgeketst is volgens 1908 ook Tonny Vilhena weer in beeld voor een terugkeer. 

Zerrouki moet knop omzetten

Zerrouki zelf zal zich moeten focussen op het afmaken van het seizoen in Enschede. De controleur zal zich voor de tweede keer in korte tijd over een grote teleurstelling heen moeten zetten. Wéér gaat de in zijn ogen perfecte stap naar Feyenoord niet door en wéér is dat eigenlijk maar aan één partij te wijten: zijn eigen club. Even leek de 24-jarige middenvelder zijn kont tegen de krib te gooien en overwoog hij volgens het eerder genoemde 1908 mogelijk zelfs een arbitragezaak aan te spannen, maar het medium stelt woensdagavond dat dat laatste niet meer tot de opties behoort. Zerrouki gaat zijn gedachten proberen te verzetten en het seizoen zo goed mogelijk afmaken. En in de zomer? In de zomer start seizoen drie van de soap waarin hij de hoofdrol speelt. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers