Steijn baalt van vertrek Ajax-steunpilaren: "Als jongens een transfer willen maken, dan maar zo snel mogelijk"

Maurice Steijn zag Jurriën Timber en aanvoerder Dusan Tadic afgelopen week definitief vertrekken uit Amsterdam en moet daardoor gedwongen afscheid nemen van twee steunpilaren. De oefenmeester baalt, maar hoopt snel nieuwe spelers toe te kunnen voegen aan zijn selectie.

De situatie is in de twee gevallen wel volledig anders. Waar bij Tadic onvrede het uitgangspunt was en vervolgens contractontbinding tot stand kwam, vertrok Timber na vrijwel de hele jeugdopleiding en roemjaren in Ajax 1 volmaakt te hebben. "Dat is natuurlijk jammer. Twee top profs, uitstekende spelers, aanvoerders van de ploeg, ze gaven leiding. Die spelers wil je eigenlijk gewoon in je ploeg houden. Zeker als je weer om de prijzen wil spelen", klinkt het in gesprek met Ajax TV.

Het was echter geen grote verrassing dat de centrale verdediger een stap ging én wilde maken. "Maar het zat er zeker bij Jurriën aan te komen en Dusan heeft ook voor iets anders gekomen", begint Steijn. "Dat is voor mij als coach jammer, maar dit soort dingen gebeuren. En als het dan toch gebeurt, ben ik blij dat het zo snel mogelijk gebeurt. Nu kunnen we ons gaan versterken op die posities. Intern hebben we er ook over gesproken: als jongens een transfer willen maken, dan maar zo snel mogelijk."

Ook interessant