'AZ weet man van 18-20 miljoen euro in Alkmaar te houden'

AZ heeft woensdagochtend het contract van Fredrik Midtsjø opengebroken en verlengd tot medio 2023. De Noorse middenvelder had nog een contract tot medio 2022 in Alkmaar.

Officiële wedstrijden

Afgelopen seizoen kwam Midtsjø tot 39 officiële wedstrijden voor de ploeg van Arne Slot. Midtsjø kwam in de zomer van 2017 over van Rosenborg BK naar AZ. In zijn debuutseizoen werd hij door het Algemeen Dagblad direct uitgeroepen tot Speler van het Jaar.  “Hij koppelt werklust aan een fraai spelinzicht”, was onder meer te lezen in zijn eindrapport.

Sinds zijn komst speelde Midtsjø in totaal 113 officiële wedstrijden in de Alkmaarse hoofdmacht. Daarin gaf de Noor 17 assists en maakte vijf goals. In zijn tijd als AZ’er werkte hij ook drie interlands voor Noorwegen af.

Reactie Midtsjø

"Het voelt altijd goed om een nieuw contract te tekenen”, reageert Midtsjø. “Toen AZ aangaf te willen verlengen, was het makkelijk om tot een overeenkomst te komen. Ik wil in het komende seizoen blijven bijdragen aan de teamprestatie en uiteindelijk gaat het om prijzen winnen. Dat moet de volgende stap zijn.”

Transferbedrag

Kenneth Perez zei in maart bij FOX Sports nog. "Ik begreep dat PSV het wel geprobeerd heeft om hem te halen, maar dat AZ achttien tot twintig miljoen euro vraagt."