Supporters Royal Antwerp niet welkom in Enschede voor duel tegen AZ

AZ speelt donderdag in de Grolsch Veste de Europa League wedstrijd tegen Royal Antwerp. De Belgen mogen alleen geen supporters meenemen. Dit heeft de gemeente Enschede besloten in overleg met de politie, het OM, AZ, FC Twente en de KNVB. 

AZ zit met de handen in het haar sinds het deels instorten van het eigen stadion. Er kon donderdag niet in het stadion van ADO Den Haag gespeeld worden, zoals afgelopen week, omdat ook de gemeente Den Haag vreesde voor ongeregeldheden. FC Twente bood vervolgens het stadion gratis aan, maar nu mogen ook daar dus geen Belgische supporters naar toe. De gemeente vreest voor ordeverstoringen en dus blijft het uitvak gesloten. FC Twente zelf zei eerder nog 3.000 kaarten aan te willen bieden voor het uitvak.

Reactie burgemeester
"Op basis van de informatie die voorafgaand aan dit soort wedstrijden wordt verzameld, moesten we in de driehoek (het overleg tussen de politie, het openbaar ministerie en de burgemeester) tot de conclusie komen dat het handhaven van de openbare orde en veiligheid in de stad en rond het stadion onvoldoende gewaarborgd kan worden", meldt Burgemeester Onno van Veldhuizen via de officiële kanalen van de gemeente. "Daar speelt bij mee dat we donderdag in de stad twee andere grote publieks-evenementen hebben. Om te voorkomen dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden heb ik besloten dat de wedstrijd alleen gespeeld kan worden zonder uit-publiek."

UEFA akkoord
AZ heeft dit vervolgens afgestemd met de UEFA, die akkoord ging. De Alkmaarders kunnen sinds het deels instorten van het eigen stadion niet meer in het AFAS Stadion spelen. De club vreest dat het hier het hele seizoen last van heeft.