'Sparta Rotterdam heeft opvolger Steijn al in huis'

Het ziet ernaar uit dat Jeroen Rijsdijk de nieuwe hoofdtrainer van Sparta Rotterdam wordt. Volgens RTV Rijnmond en Voetbal International ligt de voormalig assistent van Maurice Steijn op pole position voor de functie.

Een paar weken geleden maakte Steijn de overstap van Sparta Rotterdam naar Ajax en dus kon de club uit Spangen op zoek gaan naar een nieuwe coach. Gerard Nijkamp polste diverse trainers, onder wie Danny Blind en Fred Rutten, maar de technisch directeur kreeg telkens nul op het rekest.

Sparta kiest er nu voor om Rijsdijk als eindverantwoordelijke aan te stellen. Naar verluidt worden dit weekend de laatste plooien gladgestreken. De verwachting is dat Rijsdijk aanstaande maandag voor de groep staat om de eerste training van het nieuwe seizoen te leiden. Nourdin Boukhari, die onder Steijn ook assistent was, blijft aan. Over de rest van de invulling van de technische staf is nog niets bekend.

Rijsdijk gaat op voor zijn tweede klus als hoofdtrainer. In het seizoen 2020/2021 maakte hij bij Almere City het seizoen als interim-trainer af, nadat Ole Tobiasen de laan was uitgestuurd. In het verleden werkte hij ook bij de amateurs van ASWH, SHO en Excelsior Maassluis.

Feyenoord-doelman vertrekt