Best betaalde voetbalelftal van dit moment in Europa!

Je hobby uitoefenen en bakken met geld verdienen. Dat is wat deze spelers doen, want dit zijn de bestverdienende spelers in 2023. Het bedrag dat achter de speler staat, is hun jaarsalaris. Let op: dit zijn alleen de voetballers die in Europa actief zijn.

GK: Manuel Neuer – € 21 miljoen
David de Gea was vorig seizoen de best betaalde doelman, maar hij is die titel kwijtgeraakt nadat zijn megacontract met Manchester United eind vorig seizoen afliep. Bayern München-doelman Neuer is nu de best betaalde keeper in Europa, nadat hij zijn laatste contract verlengde in 2022.

RB: Reece James – € 15.2 miljoen
Chelsea heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen aan spelers gehaald, maar toch is de best betaalde speler uit de eigen jeugd. De rechtsback van The Blues heeft afgelopen september een recordcontractverlenging van zes jaar getekend en is sindsdien benoemd tot aanvoerder van de club.

CB: Raphael Varane – € 20.6 miljoen

Aangezien Varane een WK en vier Champions League-titels op zijn naam had staan tegen de tijd dat hij in 2021 bij Manchester United opdook, was hij in de positie om een hoog salaris te vragen.
En de Red Devils betalen Varane enorm. De 30-jarige is de best betaalde verdediger in de Premier League en in Europa slechts de tweede na de speler die hem verving bij Real Madrid.

CB: David Alaba – € 22.5 miljoen

Net als bij Varane zou er geen goede makelaar voor nodig zijn geweest om het loon van Alaba met Real Madrid te bespreken. De Oostenrijker was een belangrijke speler toen ze de treble wonnen in zijn laatste seizoen bij Bayern München. Alaba bewees zijn waarde toen Los Blancos in zijn debuutseizoen zowel La Liga als de Champions League wonnen. In zijn tweede jaar won hij met Real de Copa del Rey, waardoor hij alle belangrijke prijzen met de Madrilenen won in twee jaar.

LB: Lucas Hernandez – € 19 miljoen

Hernandez, een van de drie zomeraanwinsten die in deze XI te zien is, vertrok van Bayern München naar PSG voor een bedrag van € 40 miljoen. De Franse WK-winnaar tekende een vijfjarig contract in Parijs en versterkte de achterhoede van Luis Enrique na het vertrek van Sergio Ramos.

CM: Frenkie de Jong – €37.5 miljoen

Barcelona heeft zich de afgelopen jaren ingespannen om hun salarishuis te verlagen, met het vertrek van grootverdieners als Lionel Messi, Gerard Pique, Sergio Busquets en Jordi Alba. Ook werd er geprobeerd om Frenkie de Jong te lozen door zijn enorme salaris. De Jong bleef in Barcelona en geef de Nederlander eens ongelijk. 

CM: Kevin De Bruyne – €24.3 miljoen

De Belgische spelmaker van Manchester City is de best betaalde speler van de Premier League. Hij is ook een van de weinige voetballers zonder zaakwaarnemer. De middenvelder is zijn salaris dubbel en dwars waard gebleken in de loop der jaren met onder meer de treble winst van vorig seizoen, al kampt hij momenteel met een blessure.

CM: Toni Kroos – € 24.3 miljoen

Hoewel hij pas 33 is, heeft Kroos vaak gespeculeerd om in de nabije toekomst met pensioen te gaan. De Duitse middenvelder heeft aangegeven dat hij op hoog niveau met pensioen wil gaan en niet wil dat het ergens op de bank wil verdwijnen. Zijn huidige contract loopt komende zomer af en het zou geen verrassing zijn als hij zijn schoenen aan de wilgen hangt, aangezien Madrid zijn middenveld voor de volgende generatie heeft klaarstaan met Jude Bellingham, Eduardo Camavinga en Aurelien Tchouameni.

RW: Ousmane Dembélé – € 36.3 miljoen

Nadat hij Barcelona heeft verlaten om naast  Mbappé te spelen, presteert Dembélé nog niet geweldig, maar zijn salaris is dat wel. De Fransman verdient daarentegen wel erg veel terwijl hij ondanks zijn talent niet constant presteert met maar één goal in zijn eerste veertien Ligue 1 wedstrijden. 

ST: Harry Kane – € 25 miljoen

De 30-jarige is de recordaanwinst van Bayern München voor € 100 miljoen en wordt meteen de best betaalde speler in de geschiedenis van de Bundesliga. De Engelsman is het dubbel dwars waard gebleken met onder meer achttien Bundesliga-goals in dertien wedstrijden.

LW: Kylian Mbappé – € 72 miljoen

Mbappé is op dit moment misschien wel de beste speler ter wereld en verdient naar verluidt bijna twee keer zoveel als elke andere speler in de vijf grote competities van Europa. PSG heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de sterspeler te behouden. Dat zie je terug in zijn absurde salaris. 

Het volledige overzicht: