Wellenreuther over competitiestart: "Nog geen wedstrijd verloren"

Timon Wellenreuther was de afgelopen weken de doelman van Feyenoord, omdat eerste keuze Justin Bijlow uit was gevallen met een polsblessure. Net als vorig seizoen stond de Duitse goalie direct klaar voor zijn ploeg en in gesprek met Kicker blikt hij terug op de seizoenstart.

In de Eredivisie kenden de Rotterdammers een valste start met twee remises, maar verder werd er alleen op bezoek bij Atlético Madrid verloren. "Ons doel is duidelijk om weer kampioen te worden, ook al maakt PSV dit seizoen een ijzersterke indruk. We hebben nog geen wedstrijd verloren in de competitie, we hebben de laatste zes gewonnen en staan ​​er goed voor, ook al hebben drie andere teams momenteel nog beter gescoord", begint Wellenreuther.

Ook in de Champions League maakte de ploeg van Arne Slot een goede indruk. "De drie punten in de thuiswedstrijd tegen Celtic FC waren belangrijk. Winnen bij Atletico Madrid is voor elk team moeilijk, maar we hadden kansen om te winnen. Helaas is dat niet gelukt, ook al hebben we heel goed gespeeld. Maar twee doelpunten van Atletico waren het gevolg van twee ongelukkige scheidsrechterlijke beslissingen voor ons. Ons doel blijft: we willen overwinteren in de Champions League." De Rotterdammers nemen het 25 oktober op tegen SS Lazio in De Kuip.

In principe is Bijlow de eerste keus onder de Feyenoord-lat, maar door zijn blessure ontstond er een kans voor de Duitse sluitpost. "Spelen in de Champions League was voor mij een kinderdroom. Acht jaar geleden werd het werkelijkheid in de twee wedstrijden tegen Real Madrid. Als negentienjarige kon ik het toen nog niet echt beseffen en werd ik in het diepe gegooid. Ik heb de wedstrijden tegen Celtic en Atlético heel bewust meegemaakt en genoten", besluit hij.

Ook interessant