Frimpong wil met Oranje naar het EK: "In dit systeem komen mijn kwaliteiten beter tot zijn recht"

Jeremie Frimpong blijft trouw aan het Nederlands elftal. De rechtsback ziet het nieuwe 3-4-3 systeem als een mogelijkheid om zijn kans te pakken bij Oranje en hoopt dan ook een kans te krijgen van Ronald Koeman. Zeker met het oog op het aanstaande EK.

Een straf 

Frimpong werd als een 'soort straf' niet opgeroepen voor de EK-kwalificatieduels met Griekenland en Ierland, nadat hij zich in de vorige interlandperiode niet beschikbaar stelde voor Jong Oranje. Hij vertelde zelf al dat de kou uit de lucht is na een goed gesprek met KNVB-directeur Nigel de Jong. "Ik kan daar inhoudelijk niets over zeggen", vertelt hij aan ESPN. "Maar het ging goed. We begrepen elkaar."

Nieuw systeem biedt kansen

De rechtsback met Ghanese roots ziet zijn toekomst bij Oranje met vertrouwen tegemoet. Zeker nu Koeman voor wingbacks kiest. "Dit is het systeem dat ik bij Leverkusen speel. Ik vind het leuk, omdat in deze formatie mijn kwaliteiten beter tot z'n recht komen", aldus Frimpong, die met Denzel Dumfries wel een concurrent heeft die goed presteert in Oranje. "Zoals ik al zei, het team speelde uitstekend in dit systeem."

Frimpong mag ook nog kiezen voor Engeland of Ghana, maar de speler van Leverkusen benadrukt dat hij achter zijn keuze voor Oranje blijft staan. "Ja, honderd procent. Natuurlijk wil ik op het EK spelen. Het is één van mijn doelen."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ierland-Nederland’

Ronald de Boer ziet zwakke Oranje-verdediging: "Die zijn zielsongelukkig in dit systeem"

Oranje op rapport na nipte overwinning op Ierland

VIDEO GOAL: Wout Weghorst schiet Nederland op voorsprong in Ierland (1-2)

VIDEO GOAL: Oranje naast Ierland via strafschop Gakpo (1-1)

VIDEO GOAL: Nederland snel in de problemen na strafschop in derde minuut (1-0)

Opstelling Oranje: Koeman gunt Wieffer en De Ligt een basisplaats

Geertruida niet bij Oranje-selectie in Dublin, Aké vraagteken

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers