Dit is het doordeweekse Eredivisie-programma (+ huidige stand)

Deze week rolt de bal ook doordeweeks in de Eredivisie. Op dinsdagavond, woensdagavond en donderdagavond komen de achttien clubs in actie. Dit is het doordeweekse Eredivisie-programma, plus de huidige stand.

Wedstrijden dinsdagavond

Na de 9-0 overwinning op Cambuur, staat deze spelronde en uitwedstrijd naar Fortuna Sittard op het programma voor Ajax. De ongeslagen koploper staat met 13 punten bovenaan, terwijl Fortuna een matige competitiestart. De ploeg van Sjors Ultee staat met vier punten op plek 15. Speler in vorm aan de kant van Fortuna is Mats Seuntjens, die er na vier wedstrijden al drie doelpunten en één assist achter zijn naam heeft staan. Fortuna Sittard - Ajax start om 18:45 uur.

Op dezelfde avond nemen RKC en Willem II het tegen elkaar op. Om 21:00 uur nemen de huidige twaalf en vier het tegen elkaar op. Willem II kent na vijf wedstrijden een droomstart, door al tien punten te hebben bemachtigd.

Wedstrijden woensdagavond

Op woensdagavond staan er twee wedstrijden om 18:45 uur op het programma. Go Ahead Eagels zit na de 1-0 gewonnen IJsselderby op rozen en moet het in eigen huis opnemen tegen PSV, dat na de 4-0 nederlaag tegen Feyenoord iets goed te maken heeft. Gelijktijdig nemen NEC en FC Utrecht het ook tegen elkaar op. Beide teams hebben na vijf wedstrijden acht doelpunten en lijken gelijkwaardig aan elkaar.

Later op de avond staan er om 21:00 uur drie wedstrijden op het programma. Het kwakkelende Vitesse, dat in eigen huis met 1-4 verloor van FC Twente, moet op bezoek bij FC Groningen, dat met 2-1 verloor van FC Groningen. De nummer dertien en elf zijn slechts met één punten van elkaar verwijderd. Op dezelfde tijd staat Feyenoord - sc Heerenveen ook op het programma, de wedstrijd tussen de nummer vijf en drie. De thuisploeg zit na de 0-4 overwinning op PSV op rozen, terwijl Heerenveen met 1-0 van Fortuna Sittard won. Daarnaast nemen hekensluiter PEC Zwolle nummer 14 Sparta het ook nog op 21:00 uur tegen elkaar op.

Wedstrijden donderdagavond

Na de 9-0 oorwassing op bezoek bij Ajax, moet Cambuur het donderdagavond om 18:45 uur opnemen tegen Heracles. De bezoekers staan met vier punten uit vier wedstrijden op plek 16, maar kent na de spectaculaire 3-2 overwinning op AZ extra kracht.

AZ kent een pijnlijke seizoenstart. De ploeg van Pascal Jansen staat na vier wedstrijden op de 17e plaat met slechts drie punten. Op bezoek bij FC Twente moet het zien af te rekenen met een ploeg die juist wél in vorm is. De ploeg van Ron Jans won de laatste twee wedstrijden, 1-0 van FC Utrecht en 1-4 tegen Vitesse.

De huidige stand van zaken in de Eredivisie

Feyenoord-doelman vertrekt