Peter Bosz neem het op voor AZ-collega: "Als je ziet wat Pascal gepresteerd heeft bij deze club..."

Peter Bosz neemt het na de afstraffing van AZ door PSV (0-4) op voor Pascal Jansen. De trainer vindt het belachelijk dat de supporters van AZ het op Jansen gemunt hebben en reageert ook op het ontslag van John Lammers bij Heracles Almelo.

"Schijnbaar is het in Nederland normaal dat er een bus wordt opgewacht in Almelo en dat een trainer dan moet uitstappen om verantwoording af te leggen. Wat is dat voor onzin?", vertelt Bosz in de persconferentie na de wedstrijd. "Ieder weekend verliezen er ploegen, dat is inherent aan voetbal." De oefenmeester doelt op het ontslag van John Lammers bij Heracles Almelo.

Peter Bosz vindt de kritiek veel te makkelijk: "Als je ziet wat Pascal gepresteerd heeft bij deze club, dan vind ik het niet verdiend dat hij zo bejegend wordt. Tot vandaag stond AZ derde, terwijl ze ieder jaar de beste spelers verkopen. Ik denk dat ze Reijnders er graag nog bij hadden gehad vandaag. Ik ben in elk geval blij dat Reijnders er niet bij was..." 

"Het is zo makkelijk om het gelijk op zo'n trainer af te schuiven", aldus Bosz. "Ik kan het weten, want ik heb ook in die situatie gezeten. En dat is niet fijn, kan ik je vertellen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je familie. Het is toch belachelijk, man." Na de snelle 0-3 in het voordeel van de Brabanders waren er op de tribunes van het AFAS Stadion witte zakdoekjes te zien.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers