Oud-PSV'er bloeit op bij FC Twente: "Sfeer is hier beter dan in Eindhoven"

Mathias Kjølø heeft het naar zijn zin in Enschede. De Tukkers namen de Noorse middenvelder afgelopen zomer over van PSV en dit is goed bevallen. Na een aantal jaren in de jeugd van de Eindhovenaren koos Kjølø voor een ander pad. "Ruud van Nistelrooij is heel eerlijk tegen mij geweest."

Tot nu toe speelde de Noor 21 wedstrijden voor FC Twente. Hierin gaf hij één assist en kwam hij nog niet tot scoren. Ook bij PSV speelde hij in de hoofdmacht. Kjølø mocht eenmaal invallen voor de Eindhovenaren. "Toen bekend werd dat Van Nistelrooij de nieuwe hoofdtrainer zou worden, heb ik een goed gesprek met hem gehad", vertelt hij aan De Twaalfde Man. "Hij was heel eerlijk en zei dat ik weinig kans zou maken op speelminuten in het eerste. Ik zou wel deel uitmaken van de eerste selectie, maar ik moest er rekening mee houden dat ik mijn wedstrijden voor Jong PSV zou blijven spelen."

Sfeer

FC Twente profiteerde van de situatie en een gesprek met de hoofdtrainer van de Tukkers zorgde voor het laatste zetje. "Het is geweldig om hier te zijn. Na een gesprek met Ron Jans en Jan Streuer, technisch directeur van Twente, was ik al heel benieuwd geraakt. De sfeer in het stadion is fantastisch. Veel mooier dan bij PSV. Hoe de mensen in de stad voor FC Twente leven vind ik heel bijzonder."

Feyenoord-doelman vertrekt