BREAKING! Barcelona meldt vertrek van Lionel Messi

Lionel Messi vertrekt definitief bij Barcelona. Dit heeft de Catalaanse club donderdagavond bekend gemaakt. Een paar uur eerder kwam naar buiten dat de contractonderhandelingen tussen de twee partijen waren stuk gelopen. 

Barcelona schrijft in het statement dat het door de financiële situatie en de regels van La Liga het niet lukt om de contractonderhandelingen tot een goed einde te brengen. "Beide partijen betreuren het dat de wensen van de club en de speler niet kunnen worden ingewilligd", valt te lezen in het statement. 

Eerder op de donderdagavond meldde Marca al dat de onderhandelingen tussen Barcelona en Messi waren stuk gelopen. Dat bleek dus te kloppen. Het contract van Messi liep vorige maand af en hij leek lang te gaan verlengen, maar uiteindelijk gaat het dus niet door. Zo komt er na 20 jaar een einde aan het tijdperk van de Argentijn in Catalonië. Barcelona wenste hem in het statement het allerbeste en bedankte hem voor zijn bijdrage.

Het is nog niet bekend waar Messi zijn carrière gaat vervolgen. Een overstap naar Manchester City of Paris Saint-Germain zou volgens de geruchten het meeste voor de hand liggen.