Spelerspaspoort Mason Mount (profiel)

Profiel: Mason Mount (Portsmouth, 10 januari 1999) middenvelder van Engeland.

mason mount profiel, spelerspaspoort, cv

In 2005 mocht Mason Mount het proberen in de jeugdopleiding van Chelsea. Mount kende een stormachtige ontwikkeling en werd in 2017 uitgeroepen tot Acadamy Player of the Year. Met Chelsea Onder 17 won hij als aanvoerder de jeugdversies van de FA Cup en Premier League en de Youth League. Daarnaast won hij ook nog eens het EK Onder 19 met Engeland. Chelsea wilde Mount rijpen en huurde hem in 2017/18 uit aan Vitesse. Daar speelde de middenvelder 39 wedstrijden. Een jaar later ging Mount op huurbasis naar het Derby County van Frank Lampard.

Successen van Mount

In 2019/20 keerde Mount terug naar Chelsea en begon hij aan zijn echte doorbraak. Vanwege een transferverbod moest de nieuwe trainer Lampard het doen met de spelers die hij had. Hierdoor kregen jeugdige spelers van Chelsea eindelijk een kans. Op 11 augustus debuteerde Mount voor Chelsea, in een met 4-0 verloren uitwedstrijd tegen Manchester United. In zijn debuutseizoen kwam Mount 53 keer in actie voor Chelsea en was hij goed voor 8 doelpunten en zes assists. Een seizoen later was Mount uitgegroeid tot vaste waarde van Chelsea. In 2020/21 won Mount met Chelsea de Champions League, door Manchester City te verslaan.

Op 7 september 2019 maakte Mount zijn debuut in het nationale elftal van Engeland. Zijn eerste interlanddoelpunt volgde op 17 november. In 2021 werd Mount door bondscoach Gareth Southgate opgeroepen voor het EK 2020.

Naast het voetbal weet Mount ook naast het veld te scoren. De liefde viert de middenvelder met de beeldschone Chloe Wealleans-Watts.