KNVB niet blij met UEFA-besluit: "Alle beperkingen zorgen voor helse klus"

De KNVB is niet blij met de overvolle speelkalender en worden daarin gesteund door een heleboel trainers en spelers, maar volgend seizoen zullen er twee extra groepswedstrijden gespeeld worden in de groepsfase van de UEFA Champions League.

Dat betekent dat er opnieuw een aantal speeldata worden toegevoegd aan de speelkalender en dat leidt tot minder ruimte voor Eredivisie- en bekerwedstrijden in Nederland. Competitieleider Jan Bluyssen heeft zijn zorgen ook uitgesproken. "Januari was altijd een maand waarin je nog iets kon inhalen en ook het bekertoernooi nog deels kon inplannen", begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De indeling voor de eerste maand van het jaar lijkt naar alle waarschijnlijkheid nu op de schop te moeten. 
"Met alle beperkingen vanuit bijvoorbeeld politie-inzet of overheden, krijgen we het nu al nauwelijks gedraaid om de kalender rond te krijgen. En volgend seizoen komen er dus weer twee internationale speelrondes bij. Het goed inplannen wordt echt een helse klus. Ik hoop niet onmogelijk."

Bluyssen acht de kans dat er geschoven moet worden met de winterstop zeer aanwezig en sluit niet uit dat de bal eerder moet gaan rollen. "De wedstrijdbelasting wordt weer groter en dus roept dat de vraag op of we straks nog een winterstop overhouden. Kan dat nog wel? En wat als het eventjes bar slecht weer wordt? Ik denk graag in mogelijkheden, maar we zien uiteraard ook dat de uitdaging voor spelers en clubs groter wordt. En hoe willen we straks het bekertoernooi goed inplannen? Er zijn nog heel veel vragen", spreekt de competitieleider van de KNVB zich uit.