Van Gaal over Nederlands trainersgilde: "Slot en Bosz zijn de beste"

In Engeland een onderwerp van gesprek: blijft Erik ten Hag aan als trainer van Manchester United? Louis van Gaal geeft zijn mening over de huidige gang van zaken, blikt vooruit op de komst van Arne Slot naar de Premier League en noemt de twee beste oefenmeesters uit het Nederlandse traienrsgilde.

Steun voor Ten Hag tijdens strijd met Manchester United

De oefenmeester weet als geen ander hoe het is om aan het roer te staan van Manchester United. Van Gaal stond in 103 wedstrijden als hoofdverantwoordelijke langs de lijn en laakt de roep om het vertrek van Ten Hag. "Ik had ook meer tijd nodig toen ik bij de club zat en won de FA Cup. En voor mij lukte het zo’n twintig jaar niemand om die te winnen. Nu heeft Erik hem gewonnen en haalde ook Champions League-voetbal in zijn eerste seizoen. Dus je hoort hem niet te ontslaan", vindt hij.

Van Gaal noemt Bosz en Slot twee beste Nederlandse trainers

Ook blikt hij vooruit op de samenwerking tussen Liverpool en Slot, die koemnd seizoen aan het roer staat op Anfield. "Het wordt een grote klus, want Klopp heeft het fantastisch gedaan. Dan is het als opvolger altijd lastiger, maar hij is een goede trainer. Op dit moment is hij denk ik met Peter Bosz de beste trainer van Nederland. En hij was haalbaar. Liverpool heeft volgens mij een erg goede keuze gemaakt", aldus de voormalig bondscoach van Oranje.

Feyenoord-doelman vertrekt