‘Xavi Simons richt pijlen op terugkeer: speler mist Paris Saint-Germain’

Xavi Simons zal spoedig terugkeren bij Paris Saint-Germain, zo meldt ParisNoLimit, een zeer betrouwbaar medium dat nieuws brengt rondom Paris Saint-Germain, op Instagram. De Franse topclub wil de terugkoopclausule van de middenvelder van PSV graag lichten.

PSV nam de middenvelder in de zomer van vorig jaar nog transfervrij over van de Franse club, maar in het contract van Simons werd een terugkoopclausule opgenomen. Nadat de jonge middenvelder een topseizoen beleefde bij PSV, was al bekend dat Paris Saint-Germain hem graag weer wil terughalen. De club uit Parijs kan Simons voor ‘slechts’ 12 miljoen euro ophalen in Eindhoven en staat er vogens ParisNoLimit voor open om dat te gaan doen. De huidige marktwaarde van Simons betreft zo’n 30 miljoen euro volgens Transfermarkt.

Terugkoopclausule

In februari werd Simons nog nagevraagd over een mogelijk vertrek bij PSV. Vanaf toen werd al duidelijk dat de Franse topclub interesse heeft in de speler. In gesprek met de Spaanse krant Marca vertelde de middenvelder toen het volgende: "Ik heb hier voor vijf jaar getekend en ik ben heel gelukkig in Eindhoven. Er is inderdaad een terugkoopoptie, maar degene die beslist ben ik zelf. Uiteindelijk heb ik het laatste woord.”

Net binnen