Daramy kraakt Ajax na vertrek: 'Geen echte kans..'

Mohamed Daramy baalt van Ajax na zijn vertrek uit Amsterdam. De aanvaller werd als groot talent naar Ajax gehaald, maar kon na een eerdere verhuur periode deze zomer definitief vertrekken. Daramy vindt dat hij geen echte kans bij Ajax heeft gehad.

In gesprek met Tipsbladet doet Daramy een boekje open over zijn tijd bij Ajax. 'Toen ik erheen ging, was het plan anders. Zo ging het niet, en ik heb niet de kansen gekregen die ik had moeten krijgen", meent de aanvaller die in de zomer van 2021 voor twaalf miljoen overkwam van FC Kopenhagen. "Daar is weinig meer aan te doen. Trainers kunnen ook van gedachten veranderen. Er werd weinig geroteerd, daardoor was het moeilijk om me te laten zien. Dat vind ik jammer, maar je kan er ook van leren."

Zijn tijd bij Ajax ziet de 21-jarige Daramy dus ook als een leermoment. "Ik ben nog jong. Er is nog tijd zat, maar het was niet leuk en ik ben er ook niet aan gewend. Ik wil gewoon spelen, maar soms moet je aanvaarden dat de situatie anders is." Dit seizoen kreeg de aanvaller nog kansen onder nieuwkomer Maurice Steijn, die hem speelminuten gaf in de voorbereiding. "Ik was blij en keek ernaar uit om hen te ontmoeten, maar ik wilde wel een duidelijk plan horen. "Daar waren ze het mee eens, maar ik zag mezelf niet renderen in het plan dat ze met mij hadden." Er was dus geen toekomst meer weggelegd bij Ajax, dat de aanvaller voor twaalf miljoen verkocht aan Stade Reims. "Ik kreeg niet het gevoel dat ik een echte kans zou krijgen, daarom besloot ik om iets anders te zoeken."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers