KNVB schorst Janssen na stevige kritiek op scheidsrechter Kooij

Roel Janssen is door de KNVB voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn uitlatingen tegenover scheidsrechter Joey Kooij. De verdediger van Fortuna Sittard liet zich tijdens en na het thuisduel met FC Emmen gaan.

Janssen hield een tegenstander vast in het strafschopgebied. De Limburger kreeg voor die overtreding een rode kaart en FC Emmen mocht een penalty nemen. De verdediger was het niet eens met die beslissing en liep na afloop leeg over scheidsrechter Kooij. Janssen liet weten dat de leidsman 'een arrogant ventje' is en dat hij 'gewoon niet kan fluiten'.

Janssen is vanwege het in diskrediet brengen van de scheidsrechter voor één duel geschorst voor zijn opmerkingen. Daar komt later nog de straf voor zijn rode kaart bovenop. Fortuna Sittard heeft het voorstel daartoe nog niet geaccepteerd, waardoor het nog onduidelijk is hoeveel wedstrijden de stopper in totaal afwezig is.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

janssen schorsing knvb kooij scheidsrechter fortuna sittard fc emmen

ADO-uit

Het is in ieder geval duidelijk dat trainer Sjors Ultee geen beroep kan doen op Janssen in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag van volgende week zondag. De Limburger krijgt donderdagavond te horen hoeveel wedstrijden de Limburger extra geschorst is vanwege zijn rode kaart.