Ajax overtuigt zevental op creatieve manier om in Amsterdam te blijven

Marc Overmars liet op de AVA van Ajax weten dat het niet veel scheelde of er waren afgelopen zomer een paar sterspelers vertrokken uit Amsterdam. Hoe zorgde de technisch directeur en dan voor dat deze jongens bleven? Aan André Onana, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, David Neres, Justin Kluivert en Kasper Dolberg werd een inspirerend filmpje getoond om ze over te halen.

“Toen we het filmpje maakten, was het idee erachter: we moeten laten zien dat we die jongens willen houden. We willen Europese finales spelen en winnen. We hebben ‘m gespeeld, maar niet gewonnen. We willen kampioen worden en in Europa opnieuw zover mogelijk komen," citeert Ajax1.nl.

“We koppelden de huidige talenten aan een idool uit het verleden: De Ligt en Hulshoff, Dolberg en Zlatan. De jongens vonden het prachtig en wij vonden het ook prachtig. Het kan een beetje helpen, maar of het echt heeft geholpen? Dat laat ik even buiten beschouwing."

Alleen Kluivert weg

Uiteindelijk vertrok alleen Justin Kluivert naar AS Roma en dat zit Overmars nog altijd niet lekker: "Ik kreeg daar een heel ongemakkelijk gevoel bij. Dan krijg je een beetje wat er in die maanden is gebeurd. Het waren moeilijke maanden, maar we hebben ons best gedaan om die jongens te overtuigen en samen door de voorronde te komen."