Groot verschil gespot in Eredivisie: "Ajax is gevaarlijker dan PSV"

Ajax kwam zaterdagavond in actie op bezoek bij Heracles Almelo en zegevierde met 2-4 tegen de promovendus, terwijl een stroperig PSV eerder op de avond met 2-0 won van Almere City. Bij ESPN ziet men dat de Amsterdammers groeiende zijn en de koploper steeds meer moeite heeft...

Aldus Kees Kwakman tijdens De Eretribune na afloop van de wedstrijd van Ajax. Twee doelpunten van Brian Brobbey waren cruciaal voor een 2-4 zege en volgens de statistieken én spelbeeld was het ook een terechte driepunter, aldus de analist. "Ik vind het uiteindelijk een dikverdiende zege van Ajax, ook als je kijkt naar de statistieken met doelpogingen en expected goals. In aanvallend opzicht is Ajax echt wel aan het groeien, alleen verdedigend is het nog heel erg kwetsbaar. Dat komt ook door de individuele verdedigers die ze hebben. Rensch is ook nog steeds niet overtuigend."

Ajax zorgt voor meer gevaar dan PSV

Die mening deelt Kees Luijckx. Hij ziet zelfs een verschuiving in de Eredivisie, want volgens de oud-voetballer neemt Ajax de rol van PSV over. "Als je ziet hoeveel gevaarlijker Ajax is dan bijvoorbeeld PSV vandaag. Ajax valt zoveel makkelijker aan in dat opzicht. Ik heb een veel leukere wedstrijd gezien. Als Ajax-supporter zit je nooit rustig, maar ze vallen echt fantastisch aan. Soms is het heel erg afgemeten, tussen de linies, bewegende mensen. Aan de aanval ligt het niet", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers