Henk Fraser uit woede richting spelers op training Sparta Rotterdam

Het gaat de laatste weken niet goed met Sparta Rotterdam. De ploeg van Henk Fraser wist de laatste vijf competitieduels niet te winnen en dus is de achterstand op koploper FC Twente, de tegenstander vrijdagavond, opgelopen tot acht punten. Fraser uitte donderdagmiddag op de training zijn woede. Volgens hem zijn de spelers veel te lief voor elkaar.

"Over het algemeen durven we elkaar veel minder de waarheid te vertellen. Zowel maatschappelijk als in de sport. In mijn tijd waren we ook vrienden, maar we trainden elkaar ook. Je had volledige weerstand. Dan kan je wel eens iemand raken. Natuurlijk ontstond er ook wel eens een stoeipartij, maar over het algemeen werd wel de waarheid verteld. Juíst omdat we vrienden waren. Dat heb ik de spelers net ook verteld."

De trainer van Sparta Rotterdam wijst naar drie spelers die het voortouw zouden moeten nemen: "Ik vind dat Adil Auassar deze rol moet vervullen bij ons. Ik vind dat Royston Drenthe deze rol zou moeten vervullen en ik vind dat Bart Vriends dat zou moeten doen. Maar ook zij zijn opgegroeid in deze tijd, waarin het wat moeilijker is om dat te doen."

Lars Veldwijk benadrukt het belang van de wedstrijd