Zweedse middenvelder Marcus Linday op lijstje bij Feyenoord

Feyenoord heeft zijn vizier gericht op Marcus Linday, een talentvolle middenvelder van Västerås SK in Zweden. Naast de Rotterdammers hebben ook SC Heerenveen en Club Brugge interesse getoond in de 21-jarige speler.

Volgens Zweedse media hebben Heerenveen en het Poolse Lech Poznan zelfs al een bod van circa 1,2 miljoen euro uitgebracht op Linday. Maar wie is deze veelbelovende speler precies? Wij schetsen een portret van Marcus Linday. Hier lees je het laatste transfernieuws over Feyenoord.

 Wie is Marcus Linday?

Marcus Linday, geboren op 2 juni 2003 in Södertälje, Zweden, begon zijn voetbalcarrière bij Pershagens SK, een lokale club in de buurt van zijn geboorteplaats. Zijn talent viel al snel op, en op 13-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Assyriska FF. Op 27 september 2020 debuteerde hij als 17-jarige in het eerste elftal van Assyriska FF in een 2-0 overwinning tegen IFK Eskilstuna. Bij Assyriska FF ontwikkelde hij zich tot een vaste waarde en speelde een cruciale rol in de promotiestrijd van de club.

Na een succesvolle periode bij Assyriska FF, waar hij onder meer bijdroeg aan het kampioenschap in de lagere divisies, tekende Linday in 2023 een contract bij Västerås SK. Hier maakte hij indruk met zijn debuut in de Allsvenskan, de hoogste Zweedse competitie. Zijn sterke prestaties leverden hem een contractverlenging op tot 2028, en hij is inmiddels een vaste kracht op het middenveld van Västerås SK. Dit seizoen heeft hij zestien wedstrijden gespeeld in de Allsvenskan.

Wat zijn de kwaliteiten van Marcus Linday?

Linday staat bekend om zijn fysieke aanwezigheid en technische vaardigheden. Met een lengte van 1,86 meter en een sterke lichaamsbouw is hij een dominante speler, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Hij heeft een uitstekend overzicht op het veld, kan nauwkeurige passes geven en is niet bang om de bal te veroveren. Deze kwaliteiten maken hem een veelzijdige middenvelder die op verschillende posities uit de voeten kan.

Feyenoord en Heerenveen tonen interesse

De interesse van zowel Feyenoord als Heerenveen in Linday komt niet als een verrassing. Beide clubs zien in hem een veelbelovende speler die hun middenveld kan versterken. Heerenveen heeft al een bod uitgebracht en hoopt Linday aan te trekken door hem meer speeltijd en persoonlijke begeleiding te bieden. Feyenoord, bekend om het ontwikkelen van jong talent, ziet in Linday vooral als een potentiële sleutelspeler die in de toekomst in De Kuip, Stadion Feijenoord, kan spelen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers