Ajax-captain blij met trainerswissel: "John maakt selectie belangrijk"

Volgens Steven Bergwijn heeft Ajax een goede slag geslagen met het ontslag van Maurice Steijn en het aanstellen van John van 't Schip. De aanvoerder van de Amsterdammers is in gesprek met ESPN enorm te spreken over de nieuwe oefenmeester.

Van 't Schip is minimaal tot het einde van dit seizoen de hoofdtrainer van Ajax en wist zijn eerste twee duels winnend af te sluiten. Tegen FC Volendam werd het 2-0 en ook tegen sc Heerenveen zegevierde zijn ploeg met 4-1. Bergwijn laat in aanloop naar het treffen met Broghton & Hove Albion blijken tevreden te zijn met het nieuwe gezicht voor de groep en hij schroomt niet om verschillen tussen voorganger Maurice Steijn en Van 't Schip te noemen.

"Ik merk meer plezier en beleving bij de jongens. Dat is ook wel iets wat de trainer van ons eist. Hij wil de lach weer zien op ons gezicht.", aldus de 26-jarige vleugelaanvaller. "John geeft iedereen weer het goede gevoel. Niet alleen aan de elf spelers die spelen, maar ook aan de reservespelers. Hij probeert de hele selectie belangrijk te maken."

Hij ziet daar voor zichzelf ook een rol in en dat is hem ook door de interim-manager medegedeeld. "De trainer heeft tegen mij gezegd dat ik gewoon met mijn voeten moet spreken. Ik ben niet echt een prater, dus dan moet ik maar extra hard werken op de training, zodat ik de motivatie kon overbrengen op de groep." Bergwijn staat in de belangstelling van twee ploegen uit Saoedi-Arabië en dat zou een winterse overstap betekenen, maar na de 5-2 nederlaag bij PSV verwees de captain die gerichten naar het rijk der fabelen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers