Verweij houdt Steijn hand boven het hoofd: "Van 't Schip heeft het makkelijker"

Volgens Mike Verweij is Steijn niet eerlijk behandeld binnen Ajax en heeft John van 't Schip een veel makkelijkere start in Amsterdam. De Ajax-watcher van De Telegraaf ziet een hele andere situatie bij de hoofdstedelingen na het vertrek van Steijn.

"Ik word wel een beetje moe van alle mensen die Steijn nu opeens aan het bashen zijn", aldus de Ajax-watcher van De Telegraaf. "Even ter verdediging voor Steijn, hij speelde in de eerste acht wedstrijden tegen Feyenoord, AZ, FC Twente en FC Utrecht. Dat zijn wedstrijden waar je averij op kan lopen, zelfs als je in topvorm bent."

Bestuur helpt Van 't Schip

Verweij vindt daarnaast ook dat de bestuurlijke situatie binnen de Amsterdamse club erg heeft geholpen voor Van 't Schip. "Van ’t Schip komt binnen in een redelijk rustige situatie. Toen Steijn begon, was er nog geen Michael van Praag, geen Leo van Wijk, geen Danny Blind, geen Louis van Gaal. Alleen Sven Mislintat, en dat is natuurlijk wel een wereld van verschil."

Verweij benadrukt daarnaast dat Ajax 'niet onbewust' heeft gewacht met de aanstelling van Van 't Schip. Hedwiges Maduro nam de wedstrijden tegen Brighton en PSV nog voor zijn rekening. "Zo kon hij starten tegen FC Volendam en sc Heerenveen. Die win je normaal gesproken, maar het was nog met hangen en wurgen. Het bleef een loterij."

Interview Akpom valt verkeerd

"Van ’t Schip doet heel veel dingen goed, maar het is niet zo dat Steijn alles verkeerd heeft gedaan", aldus De Telegraaf-verslaggever. "Dat het ontslag van Steijn onvermijdelijk was, is duidelijk. Maar hij heeft niet alles fout gedaan." Toch rekent Valentijn Driessen Steijn wel iets aan. "In zijn strijd met Mislintat heeft Steijn de fout gemaakt om alle aankopen af te serveren. Van 't Schip doet nu het tegenovergestelde." De sneer van Chuba Akpom valt wel verkeerd bij Driessen. "Akpom is 28 jaar. Als die begint te zeuren, kom op zeg. Met dit gelul moet je niet bij mij aankomen, daar kan ik slecht tegen. Je moet zorgen dat je op de training laat zien dat je in de basis hoort."

Ook interessant