De Wit en Jansen leggen vinger op de zere plek: "Laag niveau aan de bal"

Dani de Wit en Pascal Jansen zagen hun AZ zaterdag kostbare punten verliezen in het duel met directe concurrent FC Twente. De ploeg uit Alkmaar verloor met 2-1 van de Tukkers en komt zo op 4 punten achterstand van de nummer 3 van de Eredivisie. In gesprek met ESPNleggen ze de vinger op de zere plek.

Trainer Jansen vond dat AZ vooral aan de bal liet afweten. "De nauwkeurigheid aan de bal was niet goed bij ons, dat zag je in de eerste helft. Dat vind ik frappant, omdat we een goede goal maakten. Dan verwacht je dat we wat meer comfortabel zouden gaan spelen, want dat is wat we wilden. Maar het niveau aan de bal werd bij ons niet hoog", aldus Jansen tegenover ESPN..

Twente dwingt overwinning af

De oefenmeester denkt daarentegen ook dat de energie van Twente een aandeel had in het matige positiespel van de Alkmaarders. "Ik vond een aantal jongens heel onrustig spelen. Het zou spanning kunnen zijn, dan moet je bij die gasten in hun koppies kijken. In de afgelopen weken heb ik het comfort aan de bal gezien, vanavond niet. Dat had ik niet aan zien komen. Dit is een pas op de plaats, zeker, Twente heeft de overwinning afgedwongen. Aan de andere kant hebben we wel momenten gehad om gelijk te maken."

De Wit wijst pijnpunt AZ aan

Dani de Wit kan zich vinden in de woorden van zijn coach. Volgens hem waren de Alkmaarders ook onzorgvuldig. "Als we naar onszelf kijken: we waren niet comfortabel aan de bal, vonden de vrije man moeilijk. Dat was het grootste pijnpunt, elke keer waren we de bal snel kwijt. Zij vonden de vrije man wél makkelijker en kwamen zo veel op onze helft. We komen met een mooie goal op 0-1. Dan hoop je rust te vinden, maar het omgekeerde gebeurde. Zij waren denk ik iets gevaarlijker."