Vandaag Inside-heren fileren De Jong: "Wil ook gefêteerd worden"

Tijdens de uitzending van Vandaag Inside kwam het WK van 2034 ter sprake. Het eindtoernooi wordt gespeeld in Saoedi-Arabië en dat is wederom een land waar vraagtekens gezet kunnen worden rondom de mensenrechten. Gijs de Jong, secretaris-generaal namens de KNVB, is de kop van jut.

Hij liet zich namelijk na het WK in Qatar duidelijk uit over toekomstige toernooien en was daarin zeer stellig. Hij ging in de toekomst voorkomen dat een land, waar de mensenrechten en LHBTI-community niet gerespecteerd werd, de organisator werd van een soortgelijk event. "Hij hobbelt daar achteraan. Want die wil ook gefêteerd worden, in een vijfsterrenhotel zitten en met een limousine naar het stadion gereden worden", begint Johan Derksen.

"Je moet toch niet samen willen werken met mensen die dit soort dingen doen? Als er ook maar één homo bij de KNVB werkt, is dat een schande ten opzichte van die jongen", meent Derksen over het beleid van de KNVB. De Snor rekent daarom op acties van andere landen. "Als nou alle fatsoenlijke landen, daar reken ik Duitsland en de Scandinavische landen onder, Nederland en misschien dat je Engeland meekrijgt. Als die nou eens afspreken: wij gaan niet meer voetballen voor die FIFA in landen waar de mensenrechten geschonden worden"

Bijval van Rutger Castricum

Rutger Castricum, de vierde man aan tafel op woensdagavond, is het roerend eens met zijn buurman en vraagt zich af of ook de KNVB zich schuldig heeft gemaakt aan louche afspraken. "Ik begrijp niet dat de KNVB zo groots gaat aankondigen dat we daar naar toegaan. Maar als je dat zegt, moet je afspraken hebben gemaakt met andere landen. Anders word je niet gedekt", vult hij tot slot aan.