Derksen begrijpt transfer niet: "Je betaalt vijftien miljoen voor een lastpost"

Johan Derksen snapt niks van de transfer van Noa Lang naar PSV. De 74-jarige oud-voetballer vindt de houding van Noa Lang niet passen bij PSV en snapt dan ook niet dat de Eindhovenaren de buitenspeler hebben gekocht. In een interview voor De Oranjezomer neemt Derksen geen blad voor de mond.

'Een borderlinertje'

"Qua voetbalkwaliteiten is dat niet te duur", aldus Derksen over de vijftien miljoen euro die Lang heeft gekost. "Maar je haalt wel een soort borderlinertje binnen. Ik heb hem bij Ajax, FC Twente en Club Brugge gezien. Hij was overal een heel vervelend, irritant ventje die al de vedette uithing. Een lastig jochie. Vervelend reageren tegen medespelers, tegenstanders en scheidsrechters. Echt een beetje een eikeltje."

Heropvoeding nodig volgens Derksen

Volgens Derksen is Lang echter geen talent meer en had hij volwassen moeten worden. "Dat kunnen de jeugdjaren zijn, dan ben je wild en onbezonnen. Maar als je er vijftien miljoen in investeert, moet je je wel realiseren dat je ook een beetje en lastpost binnenhaalt. Peter Bosz zou best een vaderlijke invloed op hem kunnen hebben. Die jongen moet echt een beetje heropgevoed worden. Zoals hij zich tot op heden gedragen heeft dat moet je als PSV niet willen."

Feyenoord-doelman vertrekt