Ajax-fans mogen hopen: transfer voormalig publiekslieveling geklapt

Hakim Ziyech ziet zijn lucratieve avontuur naar Saudi-Arabië voorlopig niet gebeuren. Al Nassr, de club van sterspeler Cristiano Ronaldo, heeft een tweede contractvoorstel gedaan, maar dit bleek niet goed genoeg voor de Marokkaans international.

Knieproblemen

Ziyech leek op weg naar Al Nassr, maar kwam niet door de medische keuring wegens knieproblemen. Althans, dit meldden verschillende media eerder deze week. Ziyech reageerde hier zelf op door middel van een 'Instagram-story', waarin hij de draak stak met de 'leugens'.

De deal leek dus geklapt, tot Al Nassr met een nieuw contractvoorstel kwam. De Chelsea-speler zou 40 procent van zijn oorspronkelijke salaris krijgen wanneer hij het hele jaar fit bleef. Het zou hier gaan om zo'n 15 miljoen euro. Ziyech heeft dit aanbod afgeslagen, aldus diverse Engelse media.

Saudi-Arabië, of misschien toch Ajax?

Volgens Engelse media is Al Ahli, de club van onder andere Edouard Mendy en Roberto Firmino, nu in de race voor de Marokkaans international. Of de aanvaller annex middenvelder nog wil overstappen naar het Midden-Oosten is onduidelijk.

Eerder werd bekend dat de technisch directeur van Ajax, Sven Mislintat, op zoek is naar spelers met Ajax-DNA. Hij hoopt hiermee wat nostalgie uit de succesjaren van de Amsterdammers toe te voegen aan de selectie. Of Ajax kijkt naar de diensten van Hakim Ziyech is onduidelijk. Daar Ajax ook nog op zoek is naar een rechtsbuiten, Ziyech erg gewild is bij de fans én hij beschikt over Ajax-DNA, zou een overstap misschien tot de mogelijkheden behoren.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers