F-Side Ajax stookt vuurtje op richting Klassieker: "Het zijn maar kut kakkerlakken!"

De fanatieke aanhang van Ajax, beter bekend als de F-side, stookt het vuurtje op richting de Klassieker van zondag. De supportersvereniging roept iedere Ajacied op om 'het anti-kakkerlakken-lied' te zingen: "Wij zingen zondag de hele dag dezelfde tekst als Jan Vertonghen," zo is op de website van de F-side te lezen.

"De KNVB en burgemeesters weten zich al jaren geen raad met de rivaliteit. In 2009 werd er gedacht dat het zonder uitsupporters beter zou zijn. Het enige dat ze daarmee bereikt hebben is dat de sfeer volkomen verkloot is, de vijandigheid is namelijk niet minder geworden. In 2010 dachten de beleidsbepalers dat het beter zou zijn om de bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord over twee wedstrijden te laten spelen (uit en thuis).  Daarin werden de havenslaven twee keer afgedroogd!  De nationale voetbalbond vond het naderhand nodig om Ajacied Jan Vertonghen drie wedstrijden te schorsen, waarvan één voorwaardelijk, omdat hij in een overwinningsroes “kutkakkerlakken” zong. De verdediger verwees hierbij naar de club die altijd sissende geluiden tegen ons maakt en ons voor ******joden uitscheldt. Ook de streek van Amsterdammer Ahmed Aboutaleb met betrekking tot het wel en niet toelaten van uitsupporters staat nog vers in ons geheugen gegrift. En zo zijn er nog legio voorbeelden."

Over de uitkomst van De Klassieker maken de fans zich weinig zorgen: "De spanning in aanloop naar dit beladen duel stijgt alweer tot een kookpunt. Donderdag passeerde Klaas Jan Huntelaar met zijn twee goals tegen FC Twente Dominee Kuyt (die vroeger in een Ajax-pyjama sliep) op de lijst van Eredivisie-topscorers aller tijden. Die hebben we ook weer mooi binnen. Onze nieuwe spits Sébastien Haller heeft al gescoord, terwijl die kromme spare ribs-vreter van hun nog steeds droog staat. Ook daarin lopen we alweer voorop, al denken we dat we voor hun spits niet al te veel hoeven te vrezen. Wij zingen dan ook wederom zondag de hele dag dezelfde melodie en tekst als Jantje Vertonghen: "het zijn maar KUT KAKKERLAKKEN! Joden schaam je niet, wees een echte Ajacied en zing het ANTI kakkerlakken lied!"