Interlandoverzicht Feyenoord: Hoofdrol voor Bijlow

De interlandperiode is in volle gang. Wereldwijd komen er dertien Feyenoorders in actie voor hun land. Hoofdrollen en debutanten, van Iran tot aan Colombia. Dit is het interlandoverzicht van Feyenoord.

Justin Bijlow - Nederland

De inmiddels vaste doelman van Oranje bezorgde Nederland tegen Letland een punt. Bij een magere 0-1 voorsprong verichtte Bijlow een belangrijke redding waardoor het Nederlands elftal nu twee punten losstaat van Noorwegen. Maandag speelt Nederland in De Kuip tegen Gibraltar.

Guus Til - Nederland

Guus Til maakte in de wedstrijd tegen Letland -vanwege de schorsing van Georginio Wijnaldum- zijn basisdebuut voor Oranje. In de 62e minuut werd hij gewisseld voor Ryan Gravenberch.

Tyrell Malacia - Nederland

De linksback kwam niet in actie voor het Nederlands elftal. Daley Blind stond op zijn positie. Wellicht kan Malacia maandag in de eigen Kuip wel minuten maken.

Lutsharel Geertruida - Jong Oranje

De verdediger werd eerst uit de selectie gelaten maar later alsnog opgeroepen. Jong Oranje speelde met 2-2 gelijk tegen Jong Zwitserland. Geertruida maakte geen minuten.

Lennard hartjes en Mimeirhel Benita - Oranje onder 19

Beide talenten speelden een volledige wedstrijd tegen Portugal onder 19. De wedstrijd voor het UEFA U19 Pre-tournament werd met 3-1 gewonnen.

Orkun Kökçü - Turkije

De middenvelder was geschorst voor deze wedstrijd en moest dus vanaf de tribune toekijken. Maandag kan Kökçü wel in actie komen, dan spelen de Turken tegen Letland.

Alireza Jahanbakhsh - Iran

Jahanbakhsh speelde tachtig minuten voor zijn Iran in de wedstrijd tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Iran won de wedstrijd met 0-1 en is nog altijd ongeslagen in de poule.

Luis Sinisterra - Colombia

De Colombiaan zat bij de selectie maar maakte geen minuten in de wedstrijd tegen Uruguay. Beide ploegen wisten niet te scoren. Zondag speelt Colombia tegen Brazilië.

Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes - Noorwegen

De nieuwe aanwinsten van Feyenoord speelden allebei tegen Turkije. Pedersen speelde 84 minuten en Aursnes viel na 75 minuten in. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel en maandag mogen de Noren weer aan de bak, want dan komt Montenegro op bezoek.

Ofir Marciano - Israël

De eerste doelman van Israël komt zaterdag in actie. Om 18:00 uur begint de belangrijke uitwedstrijd tegen Schotland. Israël staat namelijk op de derde plek in de WK-kwalificatiepoule en één punt achter de Schotten.