Willem van Hanegem haalt keihard uit naar Ajax: "Het ligt altijd aan anderen"

Willem van Hanegem heeft de afgelopende wedstrijden met stijgende verbazing zitten kijken naar Ajax. De Kromme ziet dat er nog maar weinig over is van het elftal dat vorig jaar zo vaak furore maakte. Zowel tegen Getafe als tegen Heracles Almelo ging het mis. In zijn column voor het AD stelt Van Hanegem dat Ajax te veel aan het klagen is: "Het ligt altijd aan anderen."

Heracles Almelo won zondag met 1-0 en echt veel kansen kreeg Ajax niet: "Heracles is geen hoogvlieger, maar echt in de problemen kwam die ploeg gisteren zelden. En die winnende goal, hoe is het mogelijk? Daley Blind is volgens velen de enige speler die bij dit Ajax nog overeind blijft, maar ik heb al vaker gezegd dat hij gewoon niet kan verdedigen. Cyriel Dessers was met één simpel duwtje wel erg simpel van hem af. Hoe dit Ajax te verslaan is, is inmiddels wel duidelijk. In Amsterdam hebben ze iets te lang gedacht dat alles aan anderen lag."

Komende donderdag moet Ajax een 2-0 nederlaag uit het heenduel tegen Getafe repareren. Van Hanegem zag hoe de Amsterdammers zich tijdens het heenduel volledig uit de wedstrijd lieten spelen: "Die Deyverson van Getafe, die was bezig. Die gozer hadden ze gewoon op het juiste moment een kolereschop moeten geven. Maar Ajax liep maar te jammeren en te huilen. De aandacht voor die randzaken leidde veel te veel af van waar het werkelijk fout ging. Ik heb vorig seizoen echt genoten van Ajax. En niet één keer, maar heel veel wedstrijden. Maar dit seizoen is het te vaak slecht."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Flinke leegloop bij Ajax voorspeld: 'Iedereen speelt voor eigen transfer'

'Ajax geïnteresseerd in topscorer van België, AA Gent vindt 25 miljoen niet genoeg'

'Flinke meevaller voor Ajax: Sterspelers hersteld en inzetbaar tegen Getafe'

Daley Blind gaat nog altijd door een zware periode: "Het vreet aan me"

Hakim Ziyech over transfer naar Chelsea: "Eindelijk krijg ik mijn kans"

Opinie van de Week: Heracles – Ajax als dieptepunt van een middag vol armoedig voetbal

Eredivisie-sensatie gelinkt aan Ajax: "Daar zou hij fantastisch passen"

Ajax-huldiging bijna stilgelegd nadat familie Nouri het podium betrad

Alle contracten zijn getekend: Antony definitief naar Ajax

Monsterscore in Amsterdam: Ajax O15 vernedert leeftijdsgenoten Feyenoord in mini-Klassieker