Olij is trots op Oranje-oproep: "Grotere eer bestaat niet"

Nick Olij vormt tijdens de komende EK-kwalificatieduels een keeperstrio met Bart Verbruggen en Andries Noppert. De goalie van Sparta Rotterdam vertelt in een interview met het mediateam van het Nederlands elftal hoe trots hij is op de oproep.

De doelman kwam op een bijzondere manier te weten dat hij definitief was opgeroepen voor Oranje. "We waren ons aan het voorbereiden op de wedstrijd tegen PSV en er stonden een paar gasten aan de zijlijn met hun duimen omhoog, dus zo ben ik er eigenlijk achter gekomen", begint Olij. "Van kinds af aan keek ik altijd naar het Nederlands elftal. Je kijkt als fan van je land naar de wedstrijden die uitgezonden worden, en nu sta je er zelf", aldus de debutant.

De naam van Olij werd al vaker geopperd als het over de mogelijkheden onder de Oranje-lat ging, maar nu is hij er op 28-jarige leeftijd éindelijk bij. "Je moet altijd blijven dromen en dit is wel het bewijs dat je op latere leeftijd ook zoiets moois kan meemaken. De reden dat ik hier ben heeft natuurlijk te maken met de prestaties die ik geleverd heb op het veld, dus ik wil gewoon mezelf laten zien. Voor mij is het een geweldige eer om uit te mogen komen voor je land. Een grotere eer bestaat er denk ik niet", zegt de sluitpost tot slot.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers