Persoonsbeveiliging voor Steven Berghuis en zijn familie? "Het is volkomen hopeloos"

Steven Berghuis heeft woensdag aangifte gedaan na heftige bedreigingen aan het adres van zijn familie. Johan Derksen, die zelf ook regelmatig slachtoffer is van bedreigingen, weet uit eigen ervaring dat aangifte doen weinig zin heeft. In Hart van Nederland ziet hij een andere oplossing: hij denkt eerder aan persoonsbeveiliging.

"Ze moeten een paar mannetjes inhuren om Berghuis te beschermen. Het is te gek voor woorden dat een heel gezin thuis met angst en beven moet leven." Zelf was hij een tijd lang ook het mikpunt van verschillende bedreigingen: "Allerlei zolderkamerhelden gooien de meest smerige dingen online. Maar aangifte doen heeft geen enkele zin. Het is volkomen hopeloos."

Ferd Grapperhaus, Minister van Veiligheid en Justitie, vindt dat de bedreigingen keihard moeten worden aangepakt: "Het is onacceptabel dat Berghuis en zijn gezin bedreigd worden. Online intimidatie en bedreigingen moeten keihard worden aangepakt, dat staat hoog op mijn agenda. De politie zal nu onderzoek doen, dat moeten we afwachten."

Ook Arne Slot spreekt schande van de bedreigingen