Woerts over vrouwenvoetbalsters: "Ze kunnen nauwelijks een bal van A naar B spelen"

Chris Woerts heeft tijdens een uitzending van Vandaag Inside zijn onbegrip geuit over de recente actie van de Nederlandse voetbalvrouwen.

Volgens Woerts zijn de speelsters simpelweg niet goed genoeg om meer te verdienen. Hij wijst erop dat veel voetbalsters nog steeds geen minimumloon verdienen en vergelijkt hun situatie met die van sporters op de Olympische Spelen, die ook indrukwekkende prestaties leveren maar niet enorm veel verdienen.

Woerts over actie vrouwenvoetbalsters: "Ze moeten hun mond houden"

"Wanneer ik gevraagd word naar mijn mening over de actie van de voetbalsters, vind ik het ronduit lachwekkend," aldus Woerts. Hij wijst op de verplichting van de KNVB dat elke betaald voetbalorganisatie een vrouwenelftal moet hebben, terwijl er volgens hem niet voldoende talent is in Nederland. "De goede speelsters spelen in het buitenland, en zelfs daar verdienen ze maar weinig geld," voegt hij eraan toe.

Woerts gaat verder met zijn controversiële standpunt: "En eerlijk gezegd, die dames zouden beter hun mond kunnen houden, want ze kunnen nauwelijks een bal van A naar B spelen."

chris woerts over vrouwenvoetbalsters: ze moeten hun mond houden

Johan Derksen steunt Chris Woerts

Deze mening wordt gedeeld door Johan Derksen, die hem bijvalt tijdens het programma en verklaart: "Ik ben het volledig met hem eens." Verder legt Woerts zijn uitspraken uit: "Kijk eens naar de Olympische sporters, zij trainen vier of vijf keer zo hard voor veel minder geld, en zij moeten op de Olympische Spelen een prestatie leveren."

Woerts bekritiseert ook de inspanningen van de KNVB om de premies van het mannenvoetbal gelijk te trekken aan die van het vrouwenvoetbal, wat hij "lachwekkend" noemt. Er is sowieso de nodige kritiek op de KNVB waar Frank Paauw de nieuwe bondsvoorzitter lijkt te gaan worden.