'Enorme rel bij Gibraltar in aanloop naar duel met Oranje, bondscoach onder vuur'

De sfeer zit er niet goed in bij Gibraltar in aanloop naar de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, in Portugal tegen het Nederlands elftal. Bondscoach Julio Ribas ligt namelijk slecht in de groep na vermeend pestgedrag.

Na de nooit eerder vertoonde - in de EK-kwalificatiecyclus - 14-0 recordnederlaag tegen Frankrijk is de bom gebarsten bij Gibraltar. De kwaadstichter is Ribas, de bondscoach zelf. Als het aan een aantal internationals ligt, zit de Uruguayaan dinsdagavond al niet meer op de bank tegen Oranje: "Er hangt al een aantal maanden een negatieve sfeer in het team. De meeste spelers willen Ribas niet meer", laat een anonieme international van Gibraltar weten aan Gibraltar Sports News. "We voelen ons beperkt en veel spelers spelen niet op hun gebruikelijke positie. Sommigen worden voortdurend aangevallen door Ribas."

Pesterijen

Ribas maakt zich zo blijkt ook schuldig aan pesterijen binnen de selectie: "Sommige spelers vertelt hij dat hij ze niet selecteert omdat ze te dik zijn, maar anderen dan weer niet. Onlangs is hij betrokken geweest bij een serieus geval van pesten van een van de spelers. De situatie is echt onhoudbaar."