Kamp-Koeman ontkent uitlatingen Joan Laporta over ziekenhuisopname: "Totale onzin"

Een bizarre soap in Spanje, want FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta liet vrijdag op de persconferentie weten dat Ronald Koeman met spoed naar het ziekenhuis is gebracht. Volgens Laporta had de Nederlander last van een angstaanval, maar gaat alles weer goed met hem. Het management van Koeman reageert nu en stelt dat de woorden van Laporta complete onzin zijn.

Kamp-Koeman ontkent uitlatingen Joan Laporta over ziekenhuisopname

Volgens Wasserman, het bedrijf dat de belangen van de trainer van Barça behartigt, ging het slechts om een routinecontrole en niks meer: "De woorden over een paniekaanval waren overdreven. Ronald is naar het ziekenhuis gegaan om zijn bloeddruk te laten testen: een routinecheck voor mensen met een medische achtergrond. Wij vinden het vervelend hoe dit in de media is gekomen."

'Totale onzin!'

Ook Rob Jansen, de zaakwaarnemer van Koeman, laat aan De Telegraaf weten dat het niet klopt: "Een president mag dit soort dingen ook helemaal niet zeggen, dat is schending van de privacy. Ronald heeft alleen zijn bloeddruk laten meten. Hij heeft een hartkatheterisatie gehad en wordt dus af en toe gecontroleerd. Meer is het niet."

Een vertrouweling van Koeman gaat in gesprek met de krant nog een stap verder: "Waar haalt Laporta het lef vandaan om nota bene in een officiële persconferentie zo over de privé-situatie, want dat is een reguliere controle in het ziekenhuis nog steeds, te spreken. Het is totale onzin."

Feyenoord-doelman vertrekt