Voorbeschouwing Feyenoord - PSV: Alles wat je moet weten!

PSV is de trotse koploper van de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz kende een moeiteloze start van de competitie en staat er goed voor in de Champions League waardoor PSV tot nu toe een droomseizoen beleeft.Tegen Feyenoord kan het de ongeslagen Eredivisie-reeks voortzetten en een grote stap doen naar het kampioenschap. Dit is alles wat je moet over de kraker van het weekend!

Prestaties dit seizoen en belangen 

PSV hoopt met een overwinning zondagmiddag de geweldige reeks uit te breiden. De Eindhovenaren zijn dit seizoen in Nederland nog niet in de problemen gekomen in de tot nu toe dertien gespeelde wedstrijden, want die werden allemaal gewonnen. In het Philips Stadion won PSV al zijn zeven gespeelde wedstrijden. In de Champions League overwintert PSV na de 2-3 winst tegen Sevilla.

Feyenoord staat tweede met zeven punten achter de Eindhovenaren. Feyenoord won drie wedstrijden in de Eredivisie op rij, met onder meer een 1-0 winst tegen AZ. Maar in de Champions League slikte het een pijnlijke 1-3 nederlaag tegen Atlético Madrid, waardoor de Rotterdammers afstromen naar de Europa League. Thuis tegen PSV moet gewonnen worden om de titeldroom te houden.

Laatste vier edities 

In de laatste vier Eredivisie-edities trok PSV geen enkele keer aan het langste eind. In het seizoen 2019/2020 eindigde het in 3-1 en een jaar later was dit ook de uitslag. In het seizoen 2021/2022 eindigde de kraker, nadat PSV in de eerste helft op een 0-2 voorsprong kwam, in 2-2. En vorig seizoen eindigde het wederom in 2-2. 

Hier de samenvatting van de wedstrijd van vorig seizoen:

Afwezigen 

Feyenoord: Bij Feyenoord zijn Alireza Jahanbakhsh en Bart Nieuwkoop geblesseerd. 

PSV: Armel Bella-Kotchap en Hirving Lozano zijn er door een blessure niet bij in De Kuip. Noa Lang wordt wel bij de selectie verwacht. 

Scheidsrechter en Tv-uitzending 

De KNVB heeft scheidsrechter Danny Makkelie voor de wedstrijd van zondag aangesteld. De wedstrijd begint zondagmiddag om 12:15 uur en wordt uitgezonden op ESPN 2.