Timing ontslag Schreuder niet juist volgens Blind: 'Dit is niet ideaal, november was logischer geweest'

Danny Blind snapt niets van het moment dat Alfred Schreuder werd ontslagen als hoofdtrainer van Ajax. De oud-profvoetballer denkt dat ze in Amsterdam eerder moesten ingrijpen als je daar nu al verandering had willen zien. Na een lange winterstop met het WK in Qatar heeft interim-trainer John Heitinga nu niet veel tijd om te bouwen aan zijn elftal. 

'Ik denk dat je het eerder had kunnen of moeten doen als je een andere keuze voor een trainer wilde maken. Dan had je vanaf november een andere aanloop naar de competitie kunnen hebben. Nu moet je dat doen terwijl je net een paar weken bent opgestart. Dit is niet ideaal', vindt Blind.

Schreuder in november op straat zetten was volgens de voormalig technisch commissaris van Ajax logischer geweest. Op de vraag of zoon Daley anders nog in Amsterdam had gevoetbald reageerde vader Danny als volgt: 'Dat had zeker gekund. De zaken hadden anders kunnen lopen, want Bayern München meldde zich pas eind december en de competitie stopte in november. Daley had de hoop en verwachting dat hij zijn carrière bij Ajax zou afsluiten.'