Rectificatie politie, Jerge Hoefdraad nog altijd in leven: "Tot onze spijt is dit ten onrechte gemeld"

Jergé Hoefdraad is nog in leven na de schietpartij van zondagochtend in Amsterdam-Zuidoost. Maandagmiddag meldde de politie dat de oud-profvoetballer was overleden. Maandagavond komen ze daar echter op terug. De 35-jarige Hoefdraad zou nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen.

"Tot onze spijt is vanmiddag ten onrechte het bericht gemeld van overlijden van het 35-jarige slachtoffer van het schietincident op de Stekkenbergweg", zo valt te lezen op het Twitteraccount van Politie Eenheid Amsterdam. "Hij ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. We betreuren dit zeer en bieden onze excuses aan aan zijn familie."

Hoefdraad was in de nacht van zaterdag op zondag aanwezig bij een feest in Amsterdam-Zuidoost. Vermoedelijk wilde hij een ruzie sussen, waarna hij van dichtbij door zijn hoofd werd geschoten. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een gecompliceerde operatie moest ondergaan. Deze is succesvol verlopen, maar de situatie is nog altijd kritiek.

Hoefdraad speelde in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in het betaald voetbal speelde voor RKC Waalwijk, Almere City FC, SC Cambuur en Telstar. In 2019 zette hij een punt achter zijn loopbaan.