Feyenoord-dames treden toe tot Eredivisie Vrouwen

Het vrouwenelftal van Feyenoord is vanaf komend seizoen actief in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De damesploeg van de Rotterdammers debuteert op het hoogste niveau.

De Eredivisie Vrouwen bestaat vanaf het seizoen 2021/22 uit negen clubs. Feyenoord was al sinds 2017 met twee jeugdteams actief in het vrouwenvoetbal. Sportcomplex Varkenoord is het decor voor de eredivisieduels van de damesploeg. 

'Logische vervolgstap'

"Dit is de logische vervolgstap van vier jaar hard werken", zo stelt technisch directeur Frank Arnesen. "Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen thuishoort. Nu we van de KNVB de kans krijgen om komend seizoen toe te treden, moeten we die als club pakken".

Toch hoeft men in het debuutjaar niet veel te verwachten van de Feyenoord Vrouwen. "We beginnen bescheiden en houden we de kosten gelijk aan die van dit seizoen. Zo bouwen we gestaag aan een lichting Feyenoord Vrouwen die uiteindelijk mee moet gaan doen om de prijzen", aldus Arnesen.