Crisis bij Ajax-tegenstander Marseille: Ook bestuur bezwijkt onder bedreigingen

Niet alleen Ajax zit op dit moment in zwaar weer, ook Olympique Marseille, de tegenstander in de Europa League van aankomende donderdag, bevindt zich in een aardige storm. Zo doet het bestuur onder druk van de supporters een stapje terug, terwijl de trainer Marcelino dinsdag al had aangegeven niet meer verder te gaan na bedreigingen van diverse supportersgroepen van Marseille.

Dreigementen 

Na de teleurstellende 0-0 thuis tegen Toulouse van afgelopen zondag is de bom volledig ontploft in Marseille. Zo volgde er maandag een ontmoeting tussen de vertegenwoordigers en verschillende supportersgroepen. Er werden meerdere dreigementen geuit jegens trainer Marcelino en bestuurlijke leden. Uiteindelijk besloot dus Marcelino dinsdag zijn ontslag in te dienen, terwijl nu ook het bestuur een besluit neemt. 

Bestuurlijk besluit

Voorzitter Pablo Longoria, directeur Javier Ribalta, Stéphane Tessier én Pedrio Iriondo leggen hun taken voor even neer. Ze zullen naar een tijd van zelfreflectie besluiten of hun toekomst nog bij de Franse club ligt. Donderdagavond zou Marseille dan ook in Amsterdam aanwezig zijn zonder clubbestuur. RMC Sport verwacht dat Jean-Pierre Papin het stokje van Marcelino over zal nemen. 

Statement Olympique Marseille over de situatie

;

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers