Naar welke competitie kijkt Virgil van Dijk het liefst? Je raadt het nooit...

Virgil van Dijk is de duurste verdediger ter wereld en hij speelt wekelijks tegen grote tegenstanders in de Premier League en de Champions League. Des te opvallender is het favoriete tv-programma van de aanvoerder van Oranje.

"Mijn favoriete programma is het Keuken Kampioen Divisie-schakelprogramma op FOX. Heerlijk, lekker ontspannen in aanloop naar een wedstrijd. Zie ik jongens langskomen met wie ik heb gespeeld bij Willem II of FC Groningen. Ricardo Ippel bijvoorbeeld bij MVV, geweldige gozer", aldus Van Dijk tegenover De Telegraaf. "Ik volg de Eredivisie ook op de voet, op de laptop en televisie tegelijkertijd, en Engels voetbal. Dat kunstgras vind ik helemaal niks en het gat tussen Ajax, PSV en de rest van de Eredivisie wordt wel heel groot, maar ik vind het knap wat Ajax en PSV doen en hoe ze presteren in de Champions League. Ook Oranje heeft daar profijt van."

Van Dijk speelt vrijdag en maandag met Oranje de beslissende wedstrijden in de Nations League. Eerst Frankrijk-thuis, dan Duitsland-uit.