Queensy Menig transfervrij naar FC Twente

FC Twente haalt de transfervrije Queensy Menig binnen. De aanvaller kende twee prima seizoenen bij PEC Zwolle tussen 2015 en 2017 waarin hij veertien keer het net vond, en vindt via Twente zijn terugkeer naar de Eredivisie. 

FC Twente kreeg op het laatste moment van de transferperiode wat extra financiële ruimte door het vertrek van Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alex Laukart. "Toen Queensy zijn contract bij Nantes net voor het einde van de window ontbonden had, hoefden we niet lang na te denken", zei de technisch directeur Ted van Leeuwen op het clubkanaal. "Met zijn komeetachtige snelheid is hij het type speler dat perfect bij dit FC Twente past. Hij kan als vleugelflitser zowel op links als op rechts uit de voeten. Goede leeftijd, Ajax-achtergrond, scorend vermogen en veel snelheid."

Na zeven jaar jeugdopleiding en drie jaar als invaller bij Jong Ajax te hebben gespeeld wist Menig niet door te breken in het eerste van Ajax en werd hij voor twee jaar verhuurd aan PEC Zwolle. In Zwolle speelde hij erg sterk en dat viel FC Nantes ook op, dat hem voor een onbekend bedrag overnam van Ajax. Bij Nantes kwam hij niet veel aan spelen toe en werd verhuurd aan het Engelse Oldham Athletic, ook hier kwam hij niet aan spelen toe.