Vink fakkelt Ajax af: "Het is plichtmatig en zonder vernuft"

Marciano Vink is niet te spreken over de prestaties van Ajax in de eerste helft van Ajax - Almere City. De Amsterdammers spelen volgens de analist van ESPN een 'zondagmiddagwedstrijd'. Volgens hem ontbreekt het aan bijna alles.

"Het is weer plichtmatig", stelt Vink in de rust. "Een bal over de middenlijn, ze zoeken de zijkanten op, Bergwijn probeert zijn actie. Er is weinig diepte. Er zijn geen spelers die ruimte maken voor een ander. Elke bal die buiten de zestien komt wordt op doel geschoten in plaats van een steekbal...", analyseert Vink.

Almere geeft af en toe kleine speldenprikjes met goede counters. "Een ding dat je niet moet doen, is ze de kans geven op de counter. Als je dan iets zuiniger bent op de helft van de tegenstander, iets meer effort en iets meer energie in een aanval legt, hoeft dit niet te gebeuren".

Vink is over een Ajacied wel enigszins te spreken. "Hlynsson is aan de bal nog wel oké, maar het is allemaal te licht. Als Hato en Sutalo een prima wedstrijd spelen, en de rest eigenlijk weer een zondagmiddagwedstrijdje voetbalt, dan ga je hier écht niet winnen. Ze hebben een aantal schoten gehad, die zijn net naast gegaan, maar dat was het ook. Er zit bij Ajax absoluut geen vernuft in", besluit hij zijn kritiek. 

Ook interessant