Koeman noemt onderscheidende factor die Oranje EK-titel gaat brengen

In het programma Wij Houden van Oranje was de voltallige selectie van het Nederlands elftal aanwezig en kwamen ook de gebroeders Koeman aan tafel. Ronald, de bondscoach, wordt gevraagd naar de titelkansen van Oranje en noemt waarom zijn ploeg Europees kampioen gaat worden.

Er zijn géén grote voetballanden afwezig op het toernooi in Duitsland. Kroatië, Italië en Spanje zijn echter wel aan elkaar gekoppeld in de groepsfase en daardoor valt er mogelijk al één kanshebber af voor de eindzege. Koeman gelooft heilig in zijn eigen namen.

Ronald Koeman over titelkansen Oranje op Europees kampioenschap

Hélène Hendriks, presentatrice van het programma, vraagt aan de Nederlandse bondscoach waarom 'wij' het toernooi gaan winnen. "Omdat we kwalitatief een heel sterk elftal hebben. Het verschil met de afgelopen kwalificatieperiode is dat we redelijk compleet zijn met weinig blessures. Frenkie de Jong is de enige die nog niet fit is. Je ziet aan de rest van de spelers dat ze er klaar voor zijn en fit zijn. Een aantal spelers is ook heel erg goed in vorm." De middenvelder van FC Barcelona sloot zondag 9 juni weer deels aan bij de groepstraining.

Koeman is blij met zijn laatste linie. "Ik denk dat we er verdedigend goed uitzien, omdat we geweldige verdedigers hebben. Met ook heel veel concurrentie. De jongens die helaas niet starten, spelen bij grote clubs en zijn gewend te spelen. Maar als iedereen het wij-gevoel heeft en niet het ik-gevoel, dan kun je ver komen." Frankrijk is ook onder de indruk van het Nederlands elftal.

Feyenoord-doelman vertrekt