Borst vindt Ajax-selectie 'ondermaats': "Er spelen kinderen in het centrum"

Ook Hugo Borst denkt dat Ajax komend seizoen en met deze selectie geen hoge ogen gaat gooien in de Eredivisie. De columnist denkt dat de Amsterdammers niet verder gaan komen dan een vierde plaats en laat in gesprek met Voetbal International weten waarom.

De Amsterdammers namen al afscheid van sterkhouders Jurriën Timber en Dusan Tadic en in ruil daarvoor zijn vooralsnog geen grote namen teruggehaald. Dat is volgens Borst te danken aan de huidige situatie op bestuurlijk niveau. "Ajax ligt volledig op zijn reet, in alle geledingen is er ongemak. De trainer is nieuw en de technisch directeur is min of meer een rookie, een buitenlander ook", begint hij zijn relaas.

"Het gemopper hoor je van alle kanten komen, niet alleen van Sjaak Swart. Er is onrust - en het was al een politieke partij", vervolgt de journalist en Sparta-fan. Ook de kwaliteit van de selectie kan hem niet bekoren. "Er spelen kinderen in het centrum. Natuurlijk zal er nog wat bijkomen, maar Ajax heeft zijn zaken heel slecht voor elkaar. Wat een potje hebben ze ervan gemaakt."

Dit alles maakt dat de verwachtingen van Borst voor komend seizoen enorm laag liggen. Als Spartaan heeft hij wél vertrouwen in de man langs de zijlijn, maar hij kan het niet alleen gaan oplossen. "Dat is beschamend. Met zo'n matige selectie komt het gewoon niet goed. Ik denk dat er heel veel gaat gebeuren en dat de club implodeert of explodeert, op alle fronten", concludeert hij.